Marielle's beestenboel doet vrijwilligerswerk in Het Katshuisch

Marielle's beestenboel doet vrijwilligerswerk in Het Katshuisch

Na een event bij Het Katshuisch bijgewoond te hebben om geld mee in het laadje te brengen voor de 28 gehandicapte kattenbewoners, heb ik besloten om me 2 a 3 keer per maand in te zetten als vrijwilliger in Het Katshuisch! Het event was een gourmetavondje vorig jaar in december waarvoor je een x bedrag betaalde en kwam dit geld ten goede aan de gehandicapte katten. Ondertussen ben ik dit jaar al 2x op zaterdag geweest en wat een voldoening geeft dit!

Het Katshuisch is een woonhuis voor de gehandicapte kat. Uniek, omdat in het Katshuisch diverse katten wonen met verschillende handicaps zoals scoliose, ataxie, blindheid, vergroeiingen of een handicap na een aanrijding. Uiteenlopende handicaps met uiteenlopende oorzaken.

Het Katshuisch wordt gerund door Arianne de Jong met achter haar een fijn bestuur en een geweldige groep vrijwilligers; de Katshuisch Krachtpatsers.

De bewoners van het Katshuisch leven zo gewoon mogelijk als normale katten in vrijheid in een grote omheinde tuin, in een veilige omgeving. Met de juiste medicijnen en de nodige onderzoeken. Omdat Arianne ook echt met de katten samenleeft, hebben deze altijd iemand waar ze van op aan kunnen. Arianne ziet wat er speelt bij de groep Katshuischers.

De Katshuisch katten komen via verschillende instanties of particulieren terecht bij Arianne. Vooraf vindt er een screening plaats. Kan de kat met andere katten? Met wat voor handicap hebben we te maken? Kan de kat nog een katwaardig bestaan leiden? Is dit laatste niet het geval, dan zal het Katshuisch het beestje in alle liefde laten gaan.

Deze foto is gemaakt door Knap Dier

Het gedrag van de kat in het Katshuisch is erg belangrijk, dit gaat boven de handicap. Is het gedrag niet goed, dan zal er alles aan gedaan worden om te zorgen dat dit veranderd. Mocht dit echter niet lukken, dan zal er afscheid worden genomen. Een kat in leven houden, simpelweg omdat het kan, is niet voldoende voor een goed leven. De kwaliteit van leven is het belangrijkste.

www.katshuisch.nl


Dit vind je mogelijk ook leuk